Diensten

U kan in de praktijk terecht voor volgende expertises:

Preventieve zorg

Preventieve zorg

Bij Animaux kan u terecht voor alle preventieve zorgen. Vaccinaties, ontwormen, ontvlooien, chippen, gezondheidscontroles, …

Chirurgie

Chirurgie

Wij staan ook in voor chirurgische ingrepen, waaronder castraties, sterilisaties, bioptnames, wegname gezwellen, maag- en darmoperaties, operaties aan de urinewegen…

Tandheelkunde

Tandheelkunde

U kan bij Animaux terecht voor advies gebitsverzorging en tandheelkundige ingrepen zoals detartraties (verwijderen tandsteen) en extracties.

Medische beeldvorming

Medische beeldvorming``

Echografie: met een echotoestel kunnen de inwendige organen in beeld gebracht worden. Hiermee kan zowel naar de buikorganen als naar het hart gekeken worden. Een collega komt hiervoor ter plaatse in de praktijk zodat u zich niet ver hoeft te verplaatsen. Bij de meeste dieren kan een echografisch onderzoek gebeuren zonder verdoving. U kan gedurende het hele onderzoek bij uw dier blijven en alles meevolgen.

Radiografie: de praktijk beschikt zelf niet over een radiografietoestel, maar we kunnen hiervoor wel terecht bij een collega in Ronse. Voor sommige opnames dient uw dier licht verdoofd te worden. Omwille van de röntgenstralen dient u even buiten te wachten tijdens de opnames zelf.
 

Voedingsadvies

Voedingsadvies

Ik help je graag met voedingsadvies op maat voor uw huisdier. Zowel voor onderhoudsvoedingen als voor voeding voor dieren met een medische aandoening kan u bij mij terecht. Indien uw dier een vermageringsdieet dient te nemen, wordt samen met u een opvolgprogramma opgesteld.

Hospitalisatie

Hospitalisatie

Bij sommige aandoeningen kan het nodig zijn dat uw dier wordt gehospitaliseerd. Er kan specifieke medicatie worden toegediend of het kan nodig zijn dat uw dier infuustherapie krijgt.

Behandeling van zieke dieren

Behandeling van zieke dieren

Bij Animaux kan u uiteraard terecht voor onderzoek, diagnose en behandeling van uw ziek dier. Afhankelijk van het probleem kan verder onderzoek noodzakelijk zijn (bloedonderzoek, echografie, radiografie).